Molen de Zwaluw

Restaurant

 
 

restaurant

Molen 'De Zwaluw' te Kesteren is een unieke locatie in het hart van de landelijke Betuwe. De eeuwenoude molen met zijn bijbehorende sfeervolle zalen en terrassen vormt een trekpleister voor mensen uit de wijde regio, die op zoek zijn naar een moment van ontspanning en culinair genieten. Onze alom geprezen pannenkoekenkaart is in de loop der jaren uitgebreid met een eigentijds à la carte menu, waarbij verse ingrediënten en natuurlijke bereidingswijzen hoog in het vaandel staan. Daar kom je voor terug!

 
 
restaurant-locatie4.jpg

ambiance

Onder de oude molen bevindt zich de ingang naar onze restaurantzalen en terrassen. Elke zaal heeft zo zijn eigen uitstraling en sfeer. Hou je van nostalgisch en landelijk? Dan zit je helemaal goed in De Deel. De eeuwenoude balken vertellen hun eigen historie. Stijlvol en luxe is daarentegen onze Graanhalmzaal. En bij goed weer is het natuurlijk prima vertoeven op één van onze terrassen met pagodetent. 

 
restaurant-alacarte.jpg

a la carte

In ons à la carte restaurant is het genieten van de menukaart. Daarnaast hebben we nog seizoensspecial van de kok. Hierop staat een fijne selectie aan gerechten die met veel liefde en zorg door onze koks ‘à la carte’ worden bereid. Heb je een dieet of allergie? Geef het gerust aan! Wij houden graag rekening met jouw wensen. Meer informatie over de allergenen? Vraag naar de mogelijkheden.

 
 
restaurant-pannenkoeken2.jpg

pannenkoeken

Pannenkoeken bakken zit in onze genen. Wij gebruiken hiervoor uiteraard onze eigen ambachtelijk gemalen pannenkoekenmix van ‘Molen de Zwaluw’. Hartig of zoet? Exclusieve smaakcombinaties of gewoon lekker naturel? Bij ons vind je het allemaal.

 
demensen.jpg

de mensen

Onze keukenbrigade - onder aanvoering van chef-kok Lennart - doet niets liever dan jou culinair in de watten leggen. De uitstekend bereide gerechte worden met zorg klaargemaakt en zijn inmiddels befaamd. Ons gastvrije personeel zorgt er graag voor dat je je thuis voelt en het jullie aan niets ontbreekt. Dat is pas genieten.

 
1280x400_1280x400_groentetuin.jpg
 
 

de ingrediënten

Een goed en smaakvol gerecht kan alleen opgediend worden wanneer er gekozen wordt voor de beste ingrediënten. Deze worden dagelijks vers aangeleverd of geplukt uit eigen moestuin. Het brood wordt gebakken in onze eigen bakkerij, vlees en gevogelte komen van slagerij Verweij, die alleen met eerlijk Hollands (pluim)vee werkt, en onze superverse vis wordt geleverd door de Ederveense visspecialist. De groenten uit eigen tuin en het fruit worden altijd vers gesneden en bereid. En dat proef je.